Despre proiect

Toata lumea are dreptul de a alege sa danseze – inclusiv tinerii cu dizabilitati. In prezent, in Romania exista aproape 800.000 de persoane cu dizabilitati, cele mai multe fiind inregistrate in Municipiul Bucuresti. Serviciile culturale din domeniul dansului adaptat care sa implice artisti profesionisti alaturi de persoane cu dizabilitati pentru educarea publicului si crearea de oportunitati in domeniul educatiei adaptate, sportului/dansului adaptat sunt aproape inexistente in Romania.
Tabara de Dans Urban este un proiect de educatie culturala si arta comunitara care a fost creat din pasiunea pentru educatie prin dans a 7 ONG-uri din domeniile educatiei, culturii, dansului, protectiei persoanelor cu dizabilitati, care impreuna au format un consortiu in vederea promovarii culturii si educatiei dansului adaptat/artei adaptate in randul tinerilor cu si fara dizabilitati din Bucuresti.

Obiectivul 1

Promovarea conceptelor de Tabara de Dans Urban, Dans Adaptat si Educatie Adaptata in functie de abilitatile si nevoile fiecarui participant pe intreaga perioada a proiectului (aug – noi 2017).

Obiectivul 2

Crearea unui Program Sustenbil de Dans Adaptat pentru comunitatea din Bucuresti pe perioada proiectului la care vor participa dansatori profesionisti si persoane cu dizabilitati.

Obiectivul 3

Dezvoltarea abilitatilor artistice, cunoastere si intelegere in domeniul dansului adaptat a maxim 20 de tineri cu varste intre 11 – 35 ani in perioada 28 august – 15 septembrie 2017.

Obiectivul 4

Productia unui spectacol de dans adaptat in perioada 28 aug – 1 oct 2017 si prezentarea lui la deschiderea anului universitar UNEFS si ulterior la parteneri din domeniul dansului si nu numai.

 

Dansul Adaptat este o oportunitate de a explora si de a experimenta bucuria de miscare cu o comunitate creativa, indiferent de experienta si / sau abilitati. Este, de asemenea, o oportunitate minunata de a integra aceste niveluri diferite de experienta si abilitati intr-o atmosfera puternica, interesanta, educativa si creativa.
Proiectul Tabara de Dans Urban Adaptat isi propune sa aduca laolalta dansatori profesionisti impreuna cu persoane cu dizabilitati pentru a trece dincolo de barierele si limitele fizice, dincolo de etichetari. 

Grupul tinta principal: 20 de tineri care vor fi selectionati dintre urmatoarele grupuri: 12 persoane cu nevoi speciale deja identificate din cadrul asociatiilor partenere in proiect, tineri cu diferite dizabilitati din Bucuresti pasionati de muzica si dans, tineri pasionati de dans care cunosc la nivel de amatori sau profesionisti unul dintre stilurile de dans modern, sportiv, street dance si tango, cu varste intre 11-35/40 ani.

Rezultatele/produsele tangibile ale proiectului: un spectacol de dans adaptat; 4 evenimente culturale in spatiul public; crearea unei platforme online permanente care sa promoveze dansul adaptat; un film educativ “Tabara de Dans Urban” care sa surprinda momente din activitatile de dans din cadrul taberei, marturii, evenimente culturale realizate, bariere, aspecte inedite; un material online cu marturiile participantilor la proiect “Ghid de bune practici in dansul adaptat” care sa contribuie la diseminarea activitatilor extra-scolare de tip tabara de dans urban pentru toti si la educarea publicului in domeniul educatiei prin dans adaptat si arta comunitara.

Proiectul va avea un impact asupra a aproximativ 1.000 de persoane – participanti la proiect, profesori, parinti, spectatori, public larg, care impreuna vor intelege beneficiile dansului adaptat.

Spectacol_poza mica
FabPlayer__20170924-002536-596_
FabPlayer__20170923-155952-430_
FabPlayer__20170924-002714-677_

Echipa de management si echipa artistica

Manager Proiect, Vicepresedinte A.C.T.

Traian Ionescu

Manager Proiect, Vicepresedinte A.C.T.
Organizator evenimente culturale, Presedinte A.C.T.

Anca Ionescu

Organizator evenimente culturale, Presedinte A.C.T.
Responsabil PR si Comunicare

Adriana Barbu

Responsabil PR si Comunicare
Coordonator persoane cu dizabilitati, asistent coregraf. Scoala de antrenori IKG, Profesor UNEFS

Gabriel Popescu

Coordonator persoane cu dizabilitati, asistent coregraf. Scoala de antrenori IKG, Profesor UNEFS
Coregraf, coordonator Scoala de antrenori IKG, Profesor UNEFS

Mihaela Zahiu

Coregraf, coordonator Scoala de antrenori IKG, Profesor UNEFS
Asistent Manager si Responsabil Financiar

Mariana Constantinescu

Asistent Manager si Responsabil Financiar
Coordonator voluntari, A.C.T.

Simona Constantinescu

Coordonator voluntari, A.C.T.
Logistica A.C.T.

Cristian Staicu

Logistica A.C.T.
Logistica A.C.T.

Mihai Ganescu

Logistica A.C.T.
Regizor Montaj Film

Valentin Iliescu

Regizor Montaj Film
TDU 5 vizual 1