Parteneri

Parteneri Tabara de Dans Urban

Viziunea consortiului nostru este de a cultiva si educa o noua generatie de avocati ai dansului adaptat prin intermediul educatiei, colaborarii, incluziunii si initiativei. Este important pentru noi ca produsele culturale ale proiectului sa fie foarte bine facute din punct de vedere artistic si publicul sa nu aiba o abordare/etichetare de tipul “saracii tineri cu dizabilitati” ci sa-si doreasca sa revina pentru calitatea artistica a spectacolului/produsului cultural. Consortiul si-a propus ca acest proiect sa fie un proiect pilot pentru realizarea in viitor a unui centru de tineri/centru artistic care sa produca spectacole/evenimente culturale de calitate si care sa formeze noi profesionisti in artele spectacolului si educatiei adaptate.

Asociatia pentru Cultura si Tango

Asociatia pentru Cultura si Tango este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, nepartizana politic, infiintata in 2012, care a inceput precum un grup informal de tineri pasionati de educatia non-formala si de tango argentinian. Pasiunea pentru tango si pentru valorile argentiniene ne-a determinat sa transmitem limbajul acestui dans cat mai multor persoane.
Misiunea asociatiei este de a promova tango-ul argentinian, ca „Bun Cultural Imaterial”, inscris in lista ‘Patrimoniu al Umanitatii’, deoarece personifica diversitatea culturala, dialogul si reprezinta esenta unei comunitati. Printre obiectivele noastre se numara promovarea invatarii nonformale, perfectionarea si afirmarea pe plan personal si profesional.
Scopul nostru este de a creste calitatea vietii prin educatie, motiv pentru care ne-am implicat in activitati care dezvolta competentele si abilitatile antreprenoriale, precum si altele ce contribuie la dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor si nu numai.
Ne propunem sa devenim o unitate fundamentala a culturii si educatiei, prin asumarea rolului de a deveni o componenta esentiala sistemului de educational, si totodata o institutie de prim rang in actuala societate atat romaneasca, cat si europeana.

Asociatia Scoala de Antrenori IOAN KUNST GHERMANESCU

Scoala de Antrenori Ioan Kunst Ghermanescu este o institutie de invatamant, care isi propune sa furnizeze servicii de formare profesionala in parteneriat cu cea mai veche si cea mai mare universitate de profil din Romania, loc de intalnire al multor personalitati marcante din cultura nationala si internationala, si anume, cu Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti. Aceasta universitate este membru fondator al asociatiei care a infiintat scoala de antrenori.
Scoala de antrenori Ioan Kunst Ghermanescu isi propune derularea unor programe de formare initiala si de perfectionare a resursei umane din domeniul sportului, programe care sa respecte legislatia nationala in vigoare.
Pentru realizarea misiunii sale, scoala dispune de resursele necesare derularii unor programe de formare initiala si de perfectionare, la standarde de calitate europene: resursa umana inalt calificata – cadre didactice universitare, formatori specializati pe ramuri de sport, precum si spatii de invatamant – sali de curs, cabinete metodice, sali de sport, terenuri de sport, biblioteca.

Asociatia Clubul Sportiv Stop and Dance

Asociatia Clubul Sportiv  Stop and Dance este locul in care granitele stilurilor muzicale si ale tipurilor de dans dispar. Ii lasam pe cei care ne trec pragul sa aleaga ce stil de dans li se potriveste pentru ca de multe ori dansul il alege pe dansator.
Ne dorim ca pentru cursantii scolii de dans aceasta arta sa se transforme intr-un mod de eliberare, de detasare si de exprimare, sa devina ceva mai mult decat un hobby, dar si ceva mai mult decat un sport. Instructorii nostrii isi fac o misiune din a insufla aceeasi pasiune pentru dansul in forma sa cea mai pura tuturor celor care ne trec pragul pentru ca inainte de a invata sa danseze, dansatorul trebuie sa invete sa iubeasca dansul.
Scoala de dans Stop and Dance considera ca nu exista persoane carora le lipseste talentul pentru dans. Dansul este ceva ce se naste din afinitatea instinctiva a omului pentru ritm, ritmul care curge prin vene, ritmul ce ne dicteaza cum sa ne miscam si pe care trebuie doar sa invatam sa il ascultam.

Asociatia Sindrom Down Bucuresti

Asociatia Sindrom DOWN Bucuresti este persoana juridica, romana, de drept privat, de sine statatoare, neguvernamentala, apolitica si nonprofit, care isi desfasoara activitatea fara scop patrimonial. Misiunea organizatiei este imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor, tinerilor si adultilor cu sindrom Down.
“Nu vrem sa mai ducem batalii. Vrem sa construim dumuri, piatra cu piatra, pas cu pas. Incet, dar sigur. Sa fie drumuri pe care cei cu mers sovait, sa aiba siguranta. Langa ei sa mearga oricine, fara vorbe grele aruncate in suflete. Chiar daca pe drumurile acestea vor mai fi, poate, gropi, hartoape, toate acestea vor fi depasite. Pentru ca prima lectie pe care o invata acesti copii speciali, este lectia curajului. Lectia lui “a privi mereu inainte”. Pentru aceasta lectie luptam acum, pentru ca este foarte greu sa inveti aceasta lectie pe cineva care a auzit de prea multe ori vorba: handicapatule, neajutoratule, strambule”. Acesti copiii trebuie sa invete sa traiasca in lumea celor obisnuiti. Sa invete ca solutia nu este fuga in lumea lor, a celor speciali, ci spargerea barierelor lumii obisnuite.Trebuie sa invete ca au dreptul la vis, la suras, la viata obisnuita. Din aceasta lupta s-a nascut acest proiect. Prin sport, prin joc, prin vorbe jucause, vrem sa schimbam lumea. De fapt, s-o facem o lume dreapta, cu sanse egale pentru toti copiii. Acesta este marele secret al asociatiei noastre: nu singuri, in glob de sticla, ci impreuna, intr-o lume mai buna!”

Asociatia Down Plus

Asociatia Down Plus Bucuresti este o asociatie nonguvernamentala, nonprofit, care are ca scop crearea unor conditii favorabile incluziunii in societate a persoanelor cu Sindrom Down, cat si imbunatatirea stilului lor de viata prin desfasurarea unor activitati cat mai diversificate. Asociatia isi propune in permanenta descoperirea unor noi metode ce permit dezvoltarea cat si evolutia persoanelor cu dizabilitati la un stadiu cat mai avansat.
“Asociatia Down Plus Bucuresti isi doreste sa acopere o gama cat mai variata de activitati, pentru a indeparta riscul prezentei rutinei in program, dar mai ales pentru a satisface nevoile tuturor beneficiarilor nostri. Cum bucuria persoanelor cu dizabilitati este prioritara, ne gandim ca acest lucru nu se poate manifesta mai bine decat prin intalniri saptamanale la ore de dans, dar si la antrenamente de baschet, de gimnastica si de alte astfel de activitati sportive. Cum nu numai activitatile sportive sunt esentiale, ci si dezvoltarea psihica, desfasuram si activitati de ludoterapie, de logopede, de ergoterapie etc. “

Asociatia Be a Butterfly

Se vorbeste mult despre dreptul la fericire, despre frustrari, cauze emotionale ale bolilor, despre acceptare, iubire de sine, toleranta, iertare, etc. La aceste informatii si la specialisti au insa acces un numar limitat de oameni, iar un numar si mai limitat beneficiaza de educatie constanta in acest sens.
Ne dorim sa fim un vector in viata celor care cred ca aceasta viata poate fi mai buna pentru ei si pentru copiii lor dar nu stiu sau nu pot sa mearga singuri pe drum.
Nu putem salva lumea dar sigur putem salva cativa fluturi.
Fii un fluture!
Da-ti voie sa privesti lumea de la inaltimea sufletului tau!
Da voie aripilor tale sa prinda culoare, sa se dechida si sa “zboare”!
Fii creatorul linistii tale!

Fundatia Mana de Lucru

Fundatia Mana de Lucru este o organizatie non-profit, infiintata in 2013, cu scopul sprijinirii adultilor cu Sindrom Down si Autism in vederea ocuparii unui loc de munca si a gasirii de solutii pentru integrarea cat mai buna a acestora in societate.
MISIUNEA NOASTRA:
1)    Crearea uni societati romanesti cu un grad cat mai mare de acceptare a persoanelor aflate in nevoie, cu dizabilitati sau aflate in risc de excluziune sociala;
2)    Implementarea de proiecte menite sa ajute persoanele defavorizate in gasirea si ocuparea unui loc de munca.
3)    Crearea unui mediu propice de lucru pentru persoanele cu dizabilitati sau aflate in nevoie;
4)    Indrumarea si consilierea  spre un loc de munca potrivit abilitatilor persoanei cu nevoi special.
5)    Indrumarea si sustinerea persoanelor cu dizabilitati in demersul de obtinere a Certificatul de Incadrare in Grad de Handicap;
6)    Prestarea de servicii sociale dupa o prealabila autorizare si in limitele legislatiei in vigoare.
7)    Desfasurarea de campanii cu privire la drepturile si indatoririle cetatenesti,
8)    Dezvoltarea de politici sociale si sustinerea implementarii acestora in legislatia romaneasca, dezvoltarea de manuale sau ghiduri de bune practice.
9)    Constientizarea societatii cu privire la nevoia eradicarii violentei domestice si idea “dreptului la o viata mai buna”